TV2 skal ikke fungere som meningspoliti

Jeg var ved at få min morgenkaffe galt i halsen, da jeg i Berlingske kunne læse at TV2, og ikke DR, vil gøre seerne opmærksomme på, hvis Rasmus Paludan i en partilederdebat kommer med udtalelser, der er på kant med loven.

Der har floreret historier om, at TV2 ville lukke ned for Rasmus Paludan, hvis han udtalte sig i strid med loven, hvilket TV2 dog har præciseret til, at de blot vil gøre seerne opmærksomme på det.

Man kan mene hvad man vil om Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs, men uanset hvor man selv står rent politisk, kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved hans ret til at ytre sig, også på TV, uden at journalister skal være smagsdommere. Sådan bør det være i et demokrati, hvis han er så frygtelig som nogle påstår, så mød ham med argumenter og ikke med vold og censur. Hvis han tager så meget fejl, burde det jo ikke være svært, vel?

I dette tilfælde ville der ikke være tale om decideret censur, men ved at TV2 eventuelt skal gøre opmærksomme på, at udtalelser der er fremkommet i en live-udsendelse er ulovlige, er de med til at legitimere ville holdninger der er acceptable og hvilke der ikke er.

Hvem skal vurdere det?

Et andet element i den dybt problematiske udmelding om, at man vil gøre seerne opmærksomme på, hvis der kommer ulovlige udtalelser, er hvem og hvordan man skal afgøre, hvad der er lovligt at sige.

Skal der sidde en jurist klar i kulissen, der vurderer politikernes udtalelser og giver besked til værten, når der har været en udtalelse, som seerne skal gøres opmærksomme på er ulovlig. Og selv i den absurde situation, kan man vel ikke konkludere at en udtalelse er ulovlig, før sagen har været for en dommer?

Jeg kunne aldrig selv drømme om at gøre eller sige mange af de ting som Rasmus Paludan siger og gør, men jeg vil altid holde fast i, at alle skal have en fair og objektiv dækning af medierne.

TV2 er ude på en glidebane her og jeg håber at de ombestemmer sig. De skal dække valget uden at tage stilling til hvilke holdninger der er korrekte, og så må eventuelt ulovlige forhold være en sag for retssystemet.

Læs artiklen her: https://www.berlingske.dk/samfund/rasmus-paludan-paa-vej-i-tv-debatter-paa-dr-og-tv2.-tv2-vil-reagere-hvis