Tre grunde til at feminisme ikke giver mening

Foto fra pixabay.com

Det er godt, at vi i Danmark har sørget for, at kvinder har rettigheder på lige fod med mænd. Nogle steder i verden bliver kvinder undertrykt på brutal vis, hvilket vi heldigvis ikke gør i Danmark.

Alligevel foregår der stadig en såkaldt ”kvindekamp” i dagens Danmark. Hvorvidt der er tale om en kamp for kvinder, eller en kamp for opmærksomhed, kan man så diskutere. Mange af de ting moderne feminister kæmper for, vil jeg tværtimod hævde er imod kvinders interesser.

For at eksemplificere hvorfor det er meningsløst at tale om en ”kvindekamp”, kommer jeg her med tre grunde til, at feminisme ikke længere giver mening:

1. På nogle punkter er mænd og kvinder generelt set forskellige

Tro det eller lad være; men det synspunkt, som for mange er åbenlyst, er i nogle kredse dybt kontroversielt.

Lad mig derfor skære det ud i pap: nogle kvinder er selvfølgelig lidt mere maskuline end andre, og nogle mænd er lidt mere feminine end andre, men generelt set er der en kønsbestemt forskel.

Bl.a. er mænd fysisk stærkere – det er ikke en patriarkalsk kultur, der har gjort dem stærkere, det er faktisk bare sådan vi er udviklet fra naturen side. Den fysiske styrke gør så, at mænd ofte påtager sig opgaver af mere maskulin karakter, og kvinder nogle andre roller. Dermed har vi allerede den stereotype kønsrollefordeling, og hvad er problemet egentlig i dét?

Det er ikke en kulturel ting, der er tvunget ned over hovedet på piger og drenge fra de er små, det er simpelthen bare den måde vi er udviklet på fra naturens side, fordi det er mest praktisk. At der så er udviklet nogle traditioner og normer i kølvandet på den praktiske rollefordeling, er vel igen kun naturligt, fordi det enkelte køn påtager sig den rolle, som de føler sig bedst tilpas i, og som de er bedst egnet til.

2. Det er ikke et problem, hvis kvinder er hjemmegående og mænd gør karriere

Antallet af skilsmisser er enormt (Over 50%), stress og depression er blevet folkesygdomme, og unge mennesker er ensomme og har psykiske problemer. Hvad er den umiddelbare løsning på det?

Jeg ville sige, at det var en god idé, hvis man havde mere tid til familien, mindre arbejde og mere tid til det nære i tilværelsen. Tid til at smøre madpakke til sine børn, lave frikadeller eller bare hygge sig sammen. Hvis kvinder i højere grad gik hjemme, eller blot arbejdede på deltid, ville der være mere tid til dette, for ikke at tale om bedre tid til det huslige.

Mænd er i højere grad interesseret i at bruge tid på arbejdet og klatre op ad karrierestigen, men for dem er det faktisk også en fordel, at der er harmonisk på hjemmefronten. Når ens børn og hustru har det godt, og har tid til at pleje de nære ting, er der også mere ro til at fokusere på arbejdet og ro til at slappe af og bruge tid med familien, når man er hjemme.

Det var engang mange kvinders drøm at have en familie, hvor de havde tid til deres børn, så de kunne få en kærlig og tryg opvækst. Det er det vel i høj grad stadigvæk, men kvinder har i dag fået proppet ind i hovedet, at de skal arbejde og være selvstændige, med det resultat at mange kvinder, og mænd for den sags skyld, er dybt ulykkelige.

Det er faktisk en fordel, både for kvinden og manden, med de såkaldte traditionelle kønsroller. Jeg synes dog det ville være mere retvisende at kalde det de naturlige kønsroller. At leve i harmoni med disse roller ville være bedre for vores mentale helbred og ikke mindst for vores samfund.

3. Det er ikke en dårlig ting at være følsom

Er kvinder generelt set mere i kontakt med deres følelser end mænd? Ja, det må man umiddelbart sige.

Enhver der har en smule erfaring med kvinder, kæresteforhold eller ægteskab kan nok genkende, at kvinder har nemmere til tårer og følelsesmæssige udsving end mænd har. Men er det så en negativ ting?

En moderne feminist ville uden tvivl blive provokeret over udsagnet om, at kvinder i højere grad er styret af deres følelser, mens mænd i højere grad træffer kalkulerede beslutninger. Men det er jo kun, fordi man antager det kyniske beslutningsgrundlag som værende bedre, end dét hvor man har hjertet med.

Og her er vi så tilbage ved punkt 1 og 2.

Når kvinder i højere grad er i kontakt med de bløde værdier, er det en naturlig egenskab, der følger med den naturlige kønsrollefordeling, og derfor egner de sig højere grad til funktionen med at give kærlighed og omsorg til familien og hjemmet.

Mænds til tider kyniske tankegang egner sig derimod bedre til at gøre karriere i erhvervslivet, eller generelt påtage sig en ledende rolle.

Men er det så ensbetydende med at mænd er mere intelligente, bedre og mere værd end kvinder?

Nej for pokker, tværtimod. Jeg vil faktisk mene, at kvinder er langt vigtigere end noget en mand nogensinde kan udrette. Hvis ikke der var nogen til at passe på børnene og holde sammen på familien, ville hele fundamentet skride – og hvad ville der så være tilbage for manden?

Det er netop derfor, at moderne feminister har kæmpet for, at enlige kvinder kan blive kunstigt befrugtet. De ved nemlig, at når manden ikke har en kvinde og en familie, har han ikke meget tilbage at leve for. Det de bare har glemt, er at det også gælder den anden vej rundt.

Når alt kommer til alt, er de naturlige, eller traditionelle kønsroller, om man vil, ikke kun i mænds interesse, men mindst ligeså meget i kvindernes og allermest børnenes interesse.