Skolevalg: De Radikale støvsuger muslimske friskoler for stemmer

Den 31. januar 2019 blev der afholdt skolevalg for en stor del af landets folkeskoler. I ugerne op til skulle 8., 9. og 10. klasserne arbejde med de forskellige partiers politik og mærkesager, samt høre en paneldebat med ungdomspolitikere fra de forskellige partier. På valgdagen den 31. januar skulle eleverne så stemme på det parti, de var mest enige med.

På landsplan var der ganske tæt løb mellem blokkene; 51,2% til blå blok og 48,8% til rød blok.

På skolevalgs hjemmeside kan man dog også gå ind og se resultaterne fra de enkelte kommuner og de enkelte skoler, og her er der altså markant større forskelle.

Jeg faldt over Al-Salahiyah Skolen i Odense Kommune, hvor man må sige, at det Radikale Venstre har været et populært valg. 73% af stemmerne har de fået. Du læste rigtigt: 73%. Samlet set har rød blok fået 94,6% af stemmerne på den skole.

Al-Salahiyah Skolen i Odense Kommune

På Al-Huda Skolen i Københavns Kommune har De Radikale dog fået lidt mere konkurrence. Her får de nemlig kun 62,9% af stemmerne. Venstre er deres nærmeste konkurrent med 28,6%.

Al-Huda Skolen i Københavns Kommune

Den sidste muslimske friskole jeg har kunnet finde resultater fra, er Al-Hilal Skolen, der også ligger i Københavns Kommune. Her er De Radikale slået af pinden som det største parti, og er blevet overhalet af Enhedslisten. De Radikale er her røget ned på 24,2%, hvor Enhedslisten er oppe på 33,3%.

Al-Hilal Skolen i Københavns Kommune

Du kan se detaljer om landsresultatet og resultatet på de enkelte skoler og i kommuner på skolevalgs hjemmeside her: https://www.skolevalg.dk/