Pia Kjærsgaards irettesættelse var heroisk

Screenshot fra Folketingets tv-kanal

Efter at Pia Kjærsgaard irettesatte Enhedslistens Pelle Dragsted for at kalde et spørgsmål fra Kenneth Kristensen Berth racistisk, har der været stor debat om, hvorvidt det var i orden.

Nogle mener, at det er i strid med ytringsfriheden, hvilket er rigtigt nok, hvis altså det ikke havde foregået i Folketingssalen. Et vigtigt og overset punkt i den debat er netop, at der i Folketingssalen er en stram etikette for, hvordan politikerne må tale til hinanden. Man må for eksempel ikke bande eller bruge direkte tiltaleform.

Jeg er ganske overbevist om, at Pia Kjærsgaard også havde reageret, hvis Kenneth Kristensen Berth havde kaldt Pelle Dragsteds udtalelse for idiotisk – og sådan bør det også være.

Det var uden tvivl en modig og heroisk gerning af Pia Kjærsgaard, specielt fordi hende og Kenneth Kristensen Berth er medlem af samme parti, og hun derfor nemt kunne blive beskyldt for at have andre hensigter. Pia Kjærsgaard valgte dog at stå fast på, at man skal opføre sig ordentligt, også selvom hun risikerede at blive upopulær.

Hvad synes du? Se episoden her og vurder selv: