Pernille Skipper bakker også op om aggressive skoleelever

Pernille Skipper i 2012. Foto: Mogens Engelund

I torsdags blev undervisningsminister Merete Riisager (LA) og sognepræsten Katrine Lilleør overfuset og angiveligt angrebet med mønter eller kapsler på Ørestad Gymnasium af en stor flok aggressive elever (læs mere om historien her).

Torsdag samme aften deler Per Clausen fra Enhedslisten et link til historien på Twitter samt kommentaren: ”Dejligt at eleverne konfronterer ministeren med virkeligheden”.

Det vakte afstandtagen blandt store dele af det politiske spektrum, da vi i Danmark normalt prøver at fremme en demokratisk kultur hvor vi lytter til og respekterer hinanden. Derfor er det også bemærkelsesværdigt at ikke kun en gammel MF’er fra Enhedslisten, men nu også partiets politiske leder Pernille Skipper står frem og bakker op om skoleeleverne. Det gør hun på Twitter med ordene: ” Tillykke til alle de elever, der udnyttede deres ytrings- og forsamlingsfrihed på en ordentlig og awesome måde! Hvis de voksne lyver om jeres handlinger for at undgå kritik, har I sgu nok fat i noget…”

Screenshot fra Twitter

En ny linje?

At Enhedslisten har problemer med antidemokratiske kræfter, er efterhånden et velkendt fænomen, dog er det nyt, at man fra partitoppens side går ud og bekræfter det. Indtil videre er det noget, man har forsøgt at lægge skjul på. Måske er det starten på en ny og mere ærlig stil fra Enhedslisten?

I den sidste del af sit tweet henviser Pernille Skipper til, at der er sået tvivl om, hvorvidt der er blevet kastet med mønter. Katrine Lilleør har nemlig justeret sin udtalelse til, at hun ikke er sikker på om det var mønter eller kapsler. Samtidig har nogle gymnasieelever på stedet udtalt, at de ikke så nogen kast med mønter eller kapsler. Det er altså et spørgsmål om hvem der er mest troværdig, og der er jeg ikke i tvivl.

Helt sikkert er det også, at der blev råbt luder efter undervisningsministeren. Det bekræftes nemlig også af eleverne selv, hvilket Pernille Skipper, der ellers er erklæret feminist, ikke forholder sig til.

Se flere eksempler på Enhedslistens antidemokratiske elementer her.