Navnet kommunalbestyrelse samler os

Johan Emil Rasmussen. Byrådsmedlem i Svendborg Kommune.

Indlægget er også bragt i Fyns Amts Avis: https://faa.dk/artikel/debat-navnet-kommunalbestyrelse-samler-os

For nogle kan det måske lyde som en ubetydelig detalje, men for andre har det en stor betydning. Navnet på den folkevalgte forsamling, der træffer de politiske beslutninger for kommunen, kan nemlig benævnes både som byråd eller som kommunalbestyrelse.

Hos Det Konservative Folkeparti har vi foreslået, at det fra 2022 skal hedde Svendborg Kommunalbestyrelse. Det var der heldigvis også et stort flertal for, da styrelsesvedtægten blev færdigbehandlet på det seneste byrådsmøde.

Kommunalbestyrelse er mere retvisende, da en bestyrelse har beslutningskompetence. Det har et råd som udgangspunkt ikke. Derudover signalerer det, at vi repræsenterer hele Svendborg Kommune og ikke kun Svendborg by. Netop dette signal har en stor betydning for nogle af dem, som bor udenfor byen.

Dog er et signal ikke nok i sig selv. Derfor skal vi fortsat tilstræbe en balanceret politik, hvor vi tager hensyn til både by og land. En balance, hvor vi ikke taler konflikter op, men søger hen imod, hvordan by og land bedst muligt kan komplementere hinanden.