Indvandrere skal i arbejde

Johan Emil Rasmussen

Læserbrev i Fyns Amts Avis: https://faa.dk/artikel/debat-indvandrere-skal-i-arbejde

Der er mangel på arbejdskraft i Svendborg. Specielt i hotel- og restaurationsbranchen er der en stor efterspørgsel. Der er flere ting der skal gå op, hvis den problemstilling skal løses, men et af værktøjerne er at få flere indvandrere i arbejde. Det skal vi i Svendborg Kommune blive bedre til.

Vi skal være langt bedre til at stille krav. Vi skal forvente, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man evner det. Kulturelle forskelle er ikke en undskyldning for at være derhjemme på andres regning.

Derfor har vi i Konservative, sammen med DF, tidligere foreslået, at vi stiller krav til indvandrere om nytteaktivering, hvis man ikke er i arbejde. Desværre har vi stået meget alene med det ønske.

Det er meget muligt, at det ikke løser hele problematikken med manglen på arbejdskraft, men ikke desto mindre, så er det grundlæggende et sundt princip, at man giver noget tilbage for de ydelser, man modtager. Alle mennesker har brug for noget at stå op til hver dag, så man får mere mening og aktivitet ind i tilværelsen.

Vi må ikke være bange for en mere håndfast tilgang på det her punkt – det er der brug for.