Danmarks Radio har valgt side i Fie Laursen-debat

DR Byen - Foto af Karen Mardahl

Jeg har før skrevet om hvordan Danmarks Radio, specielt på sociale medier, har meget svært ved at holde sig neutrale på særligt følsomme områder. Debatten om slutshaming er en del af den såkaldte identitetspolitiske kamp, og dermed et område der kan få folks følelser i kog. Derfor er det også et problem, at Danmarks Radio så tydeligt vælger side i en debat der ellers rummer mange nuancer.

I dette eksempel har bloggeren og youtuberen sex på tv foran hele Danmark, hvilket naturligvis har mødt stor forargelse. Det er et særligt problem, fordi Fie Laursen er et stort forbillede for mange børn og teenagere, og derved har potentiale til, at påvirke deres opfattelse af hvad der er rigtigt og forkert. Det er en vigtig debat, hvor alle holdninger må høres, og hvor man naturligvis også har lov til at tage afstand fra hendes handling. Desværre har Danmarks Radio allerede valgt side. Vurder selv:

Screenshot fra Facebook

Kommentaren samt emoji viser tydeligt, at Danmarks Radio tager afstand fra de folk, der ligesom jeg mener, at det er umoralsk af Fie Laursen at dyrke sex på tv foran hele Danmarks befolkning.

Screenshot fra Facebook

Jeg mener selvfølgelig at man skal tale og skrive pænt til hinanden. Dog virker det påfaldende hvor ihærdigt Søren fra DR, ikke kun opfordrer til pænt sprogbrug, men også opfordrer til forståelse for Fie Laursens udskejelser.

Til slut vil jeg bare skrive, at kvinder selvfølgelig har lov til at have sex med så mange som de har lyst til. På samme måde har mænd også lov til at blive frastødt af det.

Læs hele artiklen her: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/sex-i-reality-tv-skaber-vild-debat-drenge-er-seje-piger-er-ludere?cid=soc_facebook_drkultur_ilpqwc1t&fbclid=IwAR3hJllXplUbk_Gyi__k7lIJKA23I90_s4A-5X2dpyZ1X7i-J8HdNl8FT_s