Budgetforlig med markante konservative aftryk

Johan Emil Rasmussen

Læserbrev i Fyns Amts Avis: https://faa.dk/artikel/debat-budgetforlig-med-markante-konservative-aftryk

I fredags blev hele byrådet enige om budgettet for 2022. Det er i sig selv historisk, at hele byrådet uden undtagelse er med i budgettet, da det ikke er sket siden 2008. Man forstår godt, at alle vil være med, for vi har virkelig landet et godt forlig.

Hos Det Konservative Folkeparti er vi også rigtig glade, da vi har fået sat et meget markant aftryk. Først og fremmest sikrer vi, at kommunen fortsat har en sund økonomi. Samtidig fastholder vi en høj prioritering af den grønne omstilling og serviceniveauet på alle kernevelfærdsområder.

Bygningen er bevaringsværdig i den høje kategori, og det er derfor vigtigt, at den bliver bevaret til vores efterkommere.

Herudover kan nævnes:

  • 750.000 kroner årligt til projekterne Fritidsjobambassadørindsatsten og Fremskudt Funktion, som begge er vigtige sociale tiltag. Deres formål er til dels at hjælpe udsatte unge ind i et fritidsjob, så de får en tilknytning til arbejdsmarkedet, og til dels give støtte til psykisk sårbare unge gennem forebyggelse.
  • 2 millioner kroner i engangsbeløb til en kunststofbane i Østre Bydel, som Boldklubben Stjernen og Tved Boldklub ønsker at anlægge.
  • 200.000 kroner årligt til kommunens tilbud for børn, der har mistet en forælder.
  • 700.000 kroner årligt til bedre normeringer i dagplejen.
  • 1 millioner kroner i 2022 til klimahandleplan DK2020.

Sidst, men ikke mindst, er det enormt glædeligt, at der er afsat penge til at bevare bygningen ved Svendborg Naturskole. Bygningen er bevaringsværdig i den høje kategori, og det er derfor vigtigt, at den bliver bevaret til vores efterkommere.

Der er meget at glæde sig over.