Amnesty går til angreb på satire

Radio24syv - Foto af Finn Årup Nielsen

De fleste af os kender nok Amnesty International som en organisation, der kæmper for menneskerettigheder og retssikkerhed, og imod tortur og dødsstraf.

Dog ser det ud til, at Amnesty har indledt en ny kamp, der må siges at være af en ganske anden karakter. Amnesty har nemlig truet Radio24syv med advokat, hvis ikke radiokanalen trækker satire tilbage, der gør grin med den feministiske aktivist Amalie Have.

https://www.berlingske.dk/aok/amnesty-vil-have-radio24syv-til-at-traekke-satire-tilbage

Amalie Have har før samarbejdet med Amnesty ved et event kaldet talktown, og må politisk formodes at ligge tæt op ad Amnesty.

http://talktown.dk/event-organizer/kvinderaadet-amnesty-og-amalie-have/

Ny linje?

At Amnesty i høj grad er politiseret, bekræftes af at mange af deres kampe, ikke kun handler om basale menneskerettigheder, men også kampe som blandt andet flygtninges rettigheder og LGBT-rettigheder.

Dog er det nyt, at Amnesty på den måde bevæger sig hen imod det modsatte af hvad de udadtil står for; nemlig at lukke munden på politiske modstandere. Det er dybt bekymrende, at vi ikke engang kan regne med, at selv de mest flippede menneskerettighedsaktivister står inde for basale demokratiske rettigheder såsom at lave satire.